Doctrina suveranităţii explorează o doctrină care, departe de a fi aridă şi anostă, este glorioasă şi ziditoare, a cărei cunoaşterea ei ne va face să exclamăm împreună cu Moise: „Cine este ca Tine între dumnezei, Doamne?“ Autorul ei, A. W. Pink, pleacă de la convingerea că „în vremuri ca acestea de degenerare, în care ne este dat să trăim, când pretutindeni este preamărit omul, iar «supraomul» a devenit un cuvânt obişnuit, există necesitatea acută de a accentua realitatea glorioasă a supremaţiei lui Dumnezeu – şi aceasta cu atât mai mult cu cât ea este tăgăduită în mod deosebit“.
Evanghelizarea şi suveranitatea lui Dumnezeu explorează conflictul care se creează în creează în gândirea multor creştini între doctrina suveranităţii lui Dumnezeu şi chemarea la evanghelizare. Dacă Dumnezeu deţine controlul absolut şi El dă mântuirea cui doreşte, ce rost are să mai evanghelizăm? Şi dacă ne luăm în serios chemarea creştină de a evangheliza, cum o putem face într-un mod care să se împace cu credinţa în suveranitatea divină?
Arthur W. Pink (1886–1952) s-a născut în Anglia, la Nottingham, şi a devenit creştin la vîrsta de 22 de ani, în urma discuţiilor din Scriptură cu părinţii săi, pe cînd era membru marcant al unei societăţi teozofice. Pleacă în Statele Unite şi studiază la Institutul Biblic Moody, după care devine pastor şi slujeşte diverse congregaţii în Marea Britanie, SUA şi Australia.
James I. Packer – (1922– ) este un teolog creştin canadian, născut în Marea Britanie. Fiul unui funcţionar de la căile ferate britanice, Packer cîştigă o bursă de studii la Universitatea Oxford, Colegiul Corpus Christi (BA în 1948, MA în 1952, doctoratul în filozofie în 1955). Este ordinat ca diacon (1952), iar apoi ca preot (1953), în Biserica Anglicană. În 1979 se mută la Vancouver pentru a preda la catedra de teologie de la Regent College. Este considerat unul dintre cei mai influenţi evanghelici din America de Nord.
Cărție beneficiază de un preț special pe saitul editurii Logos.