Lucrarea abordeaza provocarile postmodernitatii asupra marturiei crestine si raspunsurile pe care biserica le ofera acestor provocari.
Cand Biserica lui Hristos isi ia in serios chemarea de a duce vestea buna celor vaduviti de har (societatii nemantuite), ea devine interesata atat de cunoasterea temeinica a mesajului mantuitor, cat si de intelegerea profunda a destinatarilor – societatea actuala, cu nevoile si provocarile ei. Postmodernismul – gandirea culturala a inceputului de secol 21 – a dat nastere unei serii de provocari pe care credinciosii trebuie sa le infrunte. Va tine Biserica piept acestor provocari, fara ca mesajul ei sa aiba de suferit, sau nu? Cum gestioneaza trupul lui Hristos tensiunea dintre autenticitatea mesajului proclamat si relevanta lui in postmodernitate? – sunt cateva dintre intrebarile la care aceasta carte isi propune sa raspunda.
Dinu Burzo este doctorand in cadrul departamentului de teologie al University of Chester, UK. A mai studiat teologia la Institutul Teologic Penticostal Bucuresti (licenta – 2000) si la University of Wales, Lampeter, UK (masterat – 2007). Este slujitor ordinat in Biserica Penticostala „Logos”, Cluj-Napoca.
Cartea are 206 pagini și poate fi comandată pentru 25 ron pe saitul editurii clujene Risoprint.
Vezi și blogul lui Dinu Burzo.