„Ivoire, fildeş, crem sau culoarea untului – 80% din rochiile de mireasă vândute la târgul de nunţi sunt de aceste culori, variaţii ale bejului. Doar circa 20% dintre viitoarele mirese mai aleg tradiţionala culoare albă, spun expozanţii care participă în aceste zile la târgul de nunţi Expo Ideal Mariaj de la Romexpo.”
http://www.evz.ro/detalii/stiri/rochia-de-mireasa-nu-mai-este-alba-919702.html
Și soția mea a observat acest lucru. E și normal ca simbolismul să prindă din urmă realitatea.
Tinerii români (18-34 ani) se situează pe locul trei în Europa, după Finlanda și Suedia, în ceea ce privește preferința pentru concubinaj. La această categorie de vîrstă, 55% dintre românce și 42% dintre români trăiesc în concubinaj. (think.hotnews.ro)
Si nu doar tinerii traiesc in concubinaj , stiu pe cineva trecut de 60 de ani care traieste in concubinaj . Deci si printre batrani incepe sa se raspandeasca acest obicei , din pacate.
Daca ar fi sa intelegem prin culoarea alba a rochiei de mireasa un simbol al integritatii puritatii atunci intr-adevar este justificata abordarea multicolora.
Regina Victoria a Marii Britanii a purtat pentru prima data la nunta sa o rochie alba de mireasa. Cum era si normal, a fost rapid copiata si asa a intrat in „traditie”. Simbolurile asociate de obicei albului (puritate, inocenta) au aparut ulterior.