Dilema zilei: prostituatele – gunoaiele morale ale societății?

În contextul dezbaterii în Parlamentul României a propunerii legislative pentru legalizarea prostituției deputatul Orest Onofrei a declarat „Daca initiatorul poate si ne-a dovedit ca poate sa faca bani din gunoaie, eu nu cred ca se pot face bani si din gunoaiele morale ale societatii romanesti„.

Aceste cuvinte mi-au amintit de istoria femeii păcătoase și de cuvintele pe care fariseii respectiv Isus le spun:

Un Fariseu a rugat pe Isus să mănânce la el. Isus a intrat în casa Fariseului, şi a şezut la masă. Şi iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa Fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor, şi stătea înapoi lângă picioarele lui Isus şi plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei, şi să le şteargă cu părul capului ei; le săruta mult, şi le ungea cu mir. Când a văzut lucrul acesta, Fariseul, care-L poftise, şi-a zis: „Omul acesta, dacă ar fi un proroc, ar şti cine şi ce fel de femeie este cea care se atinge de el: că este o păcătoasă.” În limbaj mai modern cuvintele fariseului ar putea suna exact ca și cuvintele lui Orest Onofrei: „Omul acesta, dacă ar fi un proroc, ar şti cine şi ce fel de femeie este cea care se atinge de el: că este gunoiul moral al societății.

Cunoașterea lui Cristos le-a dat dreptul unora să se așeze pe piedestalul moralității de pe care să împartă judecăți publice despre unele categorii de păcătoși (dar neglijând complet altele). Vezi și proclamația unui alt-om: Lady Gaga – o creatură hidoasă.

Sunt convins că în urma acestor cuvinte așa de darnice și prostituatele și Lady Gaga au rămas impresionate de creștini și de-abia așteaptă să cunoască mai multe despre ei și credința lor pentru a deveni asemenea lor.

1 comentariu

  1. Bass player martie 5, 2011

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.