Conferinţă de vară Istoria Binecuvântării

„Am deosebita bucurie sa va invit la a unsprezecea editie a Conferintei de vara Istoria Binecuvantarii la Valea Draganului intre 25-29 iulie / 1-5 august 2011 (serii identice).

Uitandu-ne in jur s-ar putea spune ca nu prea avem motive sa sarbatorim, nu-i asa?

Amprenta „dezastrului” o simtim pretutindeni in jurul nostru, chiar si in mijlocul „sarbatorilor”, pe care desi le vrem din ce in ce mai pompoase, ne lasa tot mai mult cu gustul amar al unui ritual golit de continut.
In acest an, ne propunem ca, pornind de la cartea Numeri, sa invatam impreuna ca adevarata Sarbatoare o putem gusta doar atunci cand „viata traita in prezenta lui Dumnezeu” nu se reduce la un cliseu, ci este o realitate zilnica in care regasim materializate principiile descoperite in aceasta carte:

  • Ai fost numarat in oastea Domnului?
  • Ai inceput sa-ti randuiesti viata in jurul Domnului?
  • Te-ai consacrat in slujba Domnului?
  • Iti pastrezi viata curata de dragul si spre slava Domnului?
  • Ai curajul sa-L marturisesti pe Domnul cu toata viata, pe fata si cu bucurie?
  • Ai ajuns oare sa te arda pacatul, motiv pentru care ai facut din altar cheia pastrarii relatiei cu Dumnezeu?
  • L-ai declarat pe Domnul ca stapan al tau si esti gata sa-L urmezi?
  • Iti simti inima macinata de nemultumiri si cartiri, pentru ca Dumnezeu nu iti implineste asteptarile cu care ai venit la El?

Furca edenica a alegerii intre viata si moarte nu este luata de dinaintea noastra nici chiar in momentul rascumpararii. De aceea alegerea intre Sarbatoare si Dezastru este reala pentru fiecare dintre noi. Principiile din Numeri, intregite de corespondentele lor noutestamentale, vor constitui oglinda in care vom fi invitati sa ne privim vietile.

De asemenea, vom avea ocazia sa ne cunoastem mai bine in saptamana pe care o vom petrece impreuna si sa ne lasam provocati de modul in care Dumnezeu lucreaza in diverse parti ale tarii si ale lumii. Si pentru ca dorinta noastra e sa va slujim cum putem mai bine, ne-am bucura daca ne-ati spune ce nevoi aveti – ce v-ar placea sa se intample la conferinta?

Ma rog ca prin tot ceea ce se va intampla – inchinare prin cantare si rugaciune, discutii, prezentari, relaxare – aceasta confernita sa fie o binecuvantare pentru fiecare dintre voi.

Cu drag, Beni Faragau
Aprilie 2011, Cluj-Napoca”

Detalii despre program, inscrieri, costuri etc: ib-ro.org/conferinta2011

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.