Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/responsive-select-menu/sparkoptions/SparkOptions.class.php on line 778
1 din 6 clerici din Biserica Protestantă din Olanda sunt atei sau agnostici – Clujul Evanghelic

1 din 6 clerici din Biserica Protestantă din Olanda sunt atei sau agnostici

„Un studiu al Universității Libere din Amsterdam a aflat că unul din şase preoţi ai Bisericii Protestante Olandeze, şi din şase alte denominaţii mai mici, sînt gnostici sau atei…”

„Biserica Exodus este parte a Bisericii Protestante din Olanda iar serviciul divin este destul de convenţional, cu imnuri, lecturi din Biblie, şi Tatăl Nostru. Dar mesajul de la predica domnului Hendrikse pare sumbră – Profitaţi din plin de viaţa de pe pământ, deoarece va fi probabil singura pe care o ve’i primi.”

Personal, nu am nici o inclinare pentru a crede în viaţa de după moarte, spune dl Hendrikse. Nu, pentru mine viaţa noastră, sarcina noastră, este înainte de moarte.

bbc.co.uk via ILD

În Olanda există totuși și o zonă cunoscută pentru păstrarea ortodoxiei creștine numită Centura Bibliei (Bible Belt).

În România conform unor studii European Values Survey, World Values Survey si STISOC credința în rai era de 50% în 1993 și 72% in 2009 în timp ce credința în iad a crescut de la 37% în 1993 la 50% în 2009 (vezi studiu STISOC, graficul 41).

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/clujulev/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35