Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Ce mai scriu ziarele? – Clujul Evanghelic

Ce mai scriu ziarele?

  • Bachmann s-a alăturat altor membri de extremă dreapta ai Congresului
  • Revista „New Yorker”  o portretizează pe Bachmann drept o fundamentalistă fanatică
  • Cei doi sunt adepţi ai teologului Francis Schaeffer, care a lansat mişcarea „Dominion”, potrivit căreia creştinii trebuie să aibă controlul total asupra popoarelor lor.
  • Înainte de a muri, Schaeffer a îndemnat la o revoltă religioasă care să răstoarne Guvernul SUA.
  • Michele Bachmann are o diplomă în Drept, de la universitatea creştină fundamentalistă Oral Roberts, care susţine că Biblia stă la baza legii.
  1. Dacă dorești un guvern cu cheltuieli sustenabile pe termen lung, limitarea datoriei publice și scăderea cheltuielilor administrative ești automat în extrema dreaptă?
  2. Dacă este creștin practicant și respingi descendența omului dintr-o primă formă de viață care nu știm dacă și cum a apărut ești automat fundamentalist fanatic?
  3. Am citit Trilogia lui Schaeffer și Manifesul Creștin și nu-mi amintesc ca autorul să fi propus ideea răsturnării Guvernului SUA și a controlului total al creștinilor într-o țară în care sunt majoritari. Îmi amintesc însă sigur că spunea că nu e normal să stea ca niște totoloci privind neputincioși cum oponenții creștinismului picură ideile lor corozive în instituțiile unei țări.
  4. Dacă înveți că Biblia trebuie să influențeze legea unei națiuni ești automat o universitate fundamentalistă? Este un fapt că democrația modernă se bazează direct sau indirect inclusiv pe idei și principii din Scriptură: „Occidentul s-a născut pe trei dealuri:  Acropole, Capitoliu și Golgota. (Theodor Heuss)”

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.