Închidere sondaj: foametea din Africa

Este un caz fericit că doar 23% din cei ce au votat nu auziseră de foametea din Africa din această vară.

Este complet nefericit că doar 2% (un vot) a primit opțiunea „am contribuit financiar”. Este acesta un semn al dezinteresului comunităților evanghelice? Oare în acele 5 țări sunt creștini? Oare în acele țări sunt oameni de care îi pasă lui Dumnezeu?

Cu prilejul unei slujbe, în auditoriu s-a asezat si un cunoscut fabricant de postav. Richard [Wurmbrand] vorbea tocmai de nemãrginita grijã a lui Dumnezeu faţã de noi, pomenind si de vrãbiile din evanghelii pe care Domnul Lumii le stie, pe fiecare, când musafirul a intervenit pe neasteptate:

– Dumnezeul dumitale, atât de grijuliu, îsi ţine slujitorii în haine atât de ponosite?

– Dumnezeul meu, a rãspuns fãrã pic de surprindere pastorul, fãrã nici o poticnire, i-a poruncit demult fabricantului aici de fatã sã-mi trimitã stofã pentru un rând de haine noi, dar acest fabricant nici pânã acum nu s-a supus poruncii. (richard-wurmbrand.ro)

Duminica trecută o biserică evanghelică s-a rugat pentru Somalia (parte a programului de a se ruga pentru câte o țară în fiecare duminică) dar nu s-a amintit deloc despre foametea prin care trece o parte a acestei țări. Este acest lucru simptomatic pentru bisericile evanghelice? Sunt ghetoizarea, izolarea și automulțumirea definitorii pentru comunităție noastre?

2 Comentarii

  1. Agnostic Reader septembrie 13, 2011

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.