Seminar la Iris: O viaţă de ucenicie în vederea moștenirii

Seminar pe tema uceniciei, cu Steve Ramy – 13-15 octombrie, Biserica Baptistă Iris

Steve Ramy a fost misionar în Romania în anii 70-80 împreună cu organizaţia Navigatorii. El a fost unul din cei care a contribuit la formarea generației actuale de lideri din bisericile evanghelice predând la “școlile de vară” organizate prin munți, în timpul comunismului.

Gigi Cosman, Beni Fărăgău, Paul Negruț, Liviu Mocan, Nelu Carțiș, Titi Bulzan și mulți alții au fost parte din grupurile de ucenicie organizate de Steve în acea vreme. Acum Steve are 60 de ani și locuiește împreună cu soția lui Marie în Kansas, ducând o viață de ucenic al lui Hristos implicat în formarea altor ucenici.

Cateva din temele care vor fi abordate în cadrul seminarului:

Ce este ucenicia şi care e importanţa ei?  Această întrebare, de fapt, vizează una și mai importantă: Care este scopul răscumpărării noastre? În această sesiune vom înțelege ce este moștenirea și cum poate fi ea câștigată prin ascultarea noastră.

Cum arată viaţa unui ucenic al lui Hristos, care face alţi ucenici? Această sesiune detaliază aspectele practice ale uceniciei: viziunea, cunoștințele, uneletele și abilitățile.

Cum arată un grup de ucenicie? Cum se conduce un astfel de grup? Multe din bisericile noastre sunt organziate în “grupuri mici”. În această sesiune ne vom focaliza pe acest aspect comunitar al uceniciei, discutând despre piedicile și oportunitățile pe care le oferă contextul de grup.

În urma timpului pe care îl vom petrece împreună, aș dori ca oamenii să plece motiv ați la a trăi o viață de ucenic implicat în formarea altor ucenici. Aș dori să înțeleagă caracteristicile esențiale ale unui uncenic al lui Hristos și de ce ucenicia nu este un scop în sine, ci un mijloc spre scopul ultim al vieții. Nu în ultimul rând, aș dori ca oamenii să fie echipați cu abilități și informații concrete pe care să le poată aplica imediat.

Ah… și încă ceva. Aș vrea să las acestei generații câteva ponturi care, cred eu, o vor scuti să repete unele din lucrurile stupide pe care le-am făcut eu :)! (Steve Ramy, 5 octombrie 2011)

Seminarul se va ține la Biserica Iris, str. Sobarilor nr. 11-15 (tel. 0264 432506)

Program:

Joi 18:30-21:00
Vineri 18:30-21:00
Sâmbătă 10:00-16:00

Pt acoperirea cheltuielilor (materiale, pauze de cafea și masa de prânz de sâmbătă) participanții sunt invitați să contribuie cu 15 lei / persoană

pentru ClujulEvanghelic.ro, Filip Fărăgău

1 comentariu

  1. Ana octombrie 11, 2011

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.