60 de lucruri surprinzătoare despre ciori

Stârnit de o nelămurire despre durata de viață a ciorilor (aveam și eu în cap o asociere slabă despre cioară sau corb și o vârstă de 300 de ani) am dat peste un articol din descopera.ro care menționează 60 de lucruri foarte interesante despre ciori. Nu știu să fi fost folosite aceste animale ca exemple didactice în predici, dar iată două lucruri despre ele vrednice de admirat și menționat:

1. In China si Japonia, corbul este simbol al recunostintei filiale, faptul ca pasarea isi hraneste parintii cand acestia sunt batrani, fiind considerat semnul unei miraculoase restabiliri a ordinii sociale.

2. Toate corvidele se imperecheaza pe viata un cu un singur partener. Fidelitatea ciorilor si a corbilor este atat de mare, incat nu isi cauta alt partener decat daca cel actual a fost ucis sau capturat.

Dupa ce am citit articolul (care conține 60 puncte, nu 2 cât am preluat eu) mi-am zis: ciorile sunt printre animalele favorite a lui Dumnezeu. Pai în tot regnul animal cele mai inteligente ființe sunt delfinii, cimpanzeii și … ciorile.

Întreg articolul: http://www.descopera.ro/natura/6849690-60-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-ciori-corbi

PS: ciorile trăiesc maxim 20 de ani. 300 trăiește doar imaginara pasăre Phoenix.

3 Comentarii

  1. paulphoto noiembrie 3, 2011
    • Vasile Tomoiagă noiembrie 3, 2011
  2. Cristi noiembrie 3, 2011

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.