Foto: Marsul pentru Viata Cluj 2012

Am participat ieri împreună cu fiica mea de 2 ani și 7 luni la Marșul Pentru Viață alături de câteva sute de clujeni, pentru afirmarea vieții despre care credem că este dată de Dumnezeu. Au participat credincioși din diverse culte creștine, ieșind în evidență organizatorii principali Covenant Christian Center și greco-catolicii ale cărăr tineri au purtat și tricouri cu însemnele ASTRU (Val Vesa spunea că s-a dat circulară ca toți preoții din Cluj care nu sunt prinși în alte slujbe să participe). Participanții la marș au fost încurajați și de mișcarea politică Noua Republică la momentul trecerii pe lângă masa unde adunau semnături. De altfel multe foi cu mesaje pro viață erau tipărite în culorile Noua Republică.

Evenimentul a început cu muzica „echipei de închinare” de la Christian Covenant Center, doctorul David Ille a ținut un scurt discurs pro viață și rugăciunea de binecuvântare a fost rostită de episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu.

Deși a fost un eveniment la care s-ar fi putut solidariza toate cultele creștine, au lipsit pastorii cultelor evanghelice recunoscute. M-am uitat atent prin piață și nu am reușit să identific vreun pastor din cele 11 biserici baptiste și 15 penticostale, deși este posibil să fi participat fără să-i fi văzut eu*. A participat însă Dave Bunnell împreună cu credincioși din biserica pe care o păstorește, l-am zărit pe Virgil Dan de la Eclesia și după spusele lui Dave Bunnell a mai fost încă un pastor al unei biserici Calvary din Zorilor. Dacă pastorii ar fi promis în adunări că vor participa și ar fi îndemnat și pe credincioși să participe probabil că altfel ar fi fost numărul: eu am estimat vreo 200-300 de participanți, în Ziua de Cluj scrie de 500 (vezi și relatarea Realitatea).

Un alt lucru care mi-a rămas în minte a fost lipsa oricărui mesaj pe pancarte al iertării și posibilității împăcării cu Dumnezeu pentru femeile care au făcut avort (și bărbătușii lor).

Pentru mai multe poze vezi Christian Coventant Center, RM Photography și Sergiu Salcău (facebook).

*Actualizare: A participat și pastorul bisericii penticostale Logos (vezi comentariu) și Nick Decen (Casa Tâmplarului).

2 Comentarii

  1. cornelilioi martie 26, 2012
  2. Cristi martie 27, 2012

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.