35 de copii din clasele a III-a de la Școala Generală ”Constantin Brâncuși” au pus în scenă trei povești de teatru de animație antidrog în cadrul campaniei antidrog, Doza de Viață, ediția a II-a, proiect al Fundației Creștine de Ajutorare. Poveștile au fost câștigătoarele concursului literar organizat în perioada februarie-martie şi au fost scrise de elevii claselor VI-VIII, elevi ai aceleiaşi şcoli, în cadrul acestei campanii.
Cei 40 de elevi din clasele a III-a au învățat să construiască păpuși din legume pentru teatrul de animație (de păpuși). În perioada 6-8 aprilie, ei au învățat să mânuiască păpușile pe care le-au creat și au interpretat personajele create de colegii lor mai mari în trei spectacole de teatru de păpuși. Alături de echipa Fundației Creștine de Ajutorare s-a aflat și profesorul de teatru de animație, Andrea Mărculescu.
La finalul celor trei zile, adică miercuri 8 aprilie a.c., copii au prezentat spectacolele unui public format din: colegii, profesorii, părinții lor, iar câștigătorii concursului literar Doze de Viata, povesti pozitive pentru copii isteti Concurs de Doze de Viata, povesti pozitive pentru copii isteti – Se caută mici scriitori cu mari talente vor fi premiați. Premiile constau în: volume de literatură pentru copii oferite de librăria Bookstory din Cluj-Napoca, în DVD-uri cu animație reprezentând povești de alegeri bune, folositoare umanității făcute de niște ”Eroi ai luminii”, oferite de Librăria Maranatha Arad, și dulciuri. Mai mult, poveștile vor fi prezentate și pe unde radio, cu sprijinul Radio Cluj. Ne propunem să oferim copiilor șansa de a-i cunoaște pe eroii credinței și de a afla că alegerile bune încep întotdeauna din credință.
Prin acest proiect, Fundația Creștină de Ajutorare duce prevenția consumului de substanțe și a adicțiilor la vârsta la care aceasta debutează (9-10 ani), potrivit ultimelor statistici. Acest lucru se realizează prin artă, prin întărirea factorilor de protecție: copii își dezvoltă orizontul de cunoaștere devenind mici actori și păpușari. Prin asta, ei învață să lucreze în echipă, să se susțină reciproc, aplică fair-play-ul, iar prin povești ei învață despre prieteni buni și răi, despre pericolul de a te îndepărta de părinți și de a te lăsa păcălit sau de a alege dependența.