Creationism sau evolutionism (I)

creationism

andyAndy McIntosh s-a retras recent din poziția de profesor cu normă întreagă de la Leeds University, decernându-i-se titlul de profesor emerit și este profesor vizitator specializat în cercetare în termodinamică și teoria combustiei. A predat și a făcut cercetare în aceste domenii de peste 30 de ani și deține un doctorat în științe de la University of Wales și un PhD de la Cranfield University. Este colaborator la Institutul de Fizică, Institutul de Matematică și Societatea Regală de Aeronautică, în prezent predă seminarii în multe țări pe subiectul originilor, arătând faptul că știința este întru totul de acord cu Biblia și contrară afirmațiilor dogmatice din partea umaniștilor seculari, că știința nu se potrivește cu gândirea evoluționistă. Seminariile sale pe conceptul de design inteligent acoperă multe zone precum ar fi minunățiile trupului uman, gândacul bombardier (lucrare care a fost premiată în 2010 cu Times Higher Education pentru contribuție remarcabilă la inovație și tehnologie), design-ul rafinat al păsărilor, liliecilor și a insectelor înnaripate, informație și termodinamică.

terryTerry Mortenson provine dintr-o familie creștină însă el singur a înțeles veridicitatea credinței creștine chiar de la începutul studiilor universitare. După ce a fost licențiat în matematică la Universitatea Minnesota din Minneapolis în 1975, Terry s-a hotarât să se aprofundeze în studii teologice. Astfel, a urmat un program de masterat în teologie sistematică la Trinity Evangelical Divinity School din Deerfield, IL pe care l-a absolvit în 1992 pentru ca apoi, interesat din ce în ce mai mult de creaționism să înceapă un program de doctorat în istoria geologiei la Universitatea Coventry, Anglia.

Doctoratul său l-a ajutat să se aprofundeze în studii creaționiste și să dezvolte o lucrare creaționistă. Din anul 2001 a primit invitația și a acceptat să lucreze cu organizatia Answers in Genesis. A avut activitate misionară în centrul Europei, în Cehia și Ungaria și chiar înainte să se alăture organizației Answers in Genesis a avut prima sa dezbatere cu un evolutionist, șeful catedrei de biologie de la universitatea din Tirana, Albania.
A scris numeroase cărți și foarte multe articole pe acest subiect în reviste teologice sau creaționiste.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.