Biserica Metodistă Calea Credinţei

Un loc unde oamenii cresc în cunoştinţa lui Dumnezeu, umblă în lumina lui Hristos şi slujesc din
toată inima prin Duhul Sfânt.

Adresa: str.Pârâului nr. 2B, Cluj-Napoca
Tel: 0264 424341
Email: caleacredintei(at)yahoo.com
Web: www.caleacredintei.org
Serviciu divin: în fiecare Duminică de la ora 10:00
Pastor Principal: Rareș Călugăr
Pastor Asociat: Cristian Istrate

Scurt istoric:

În anul 1994 pastorul american Matthew Elliot împreună cu familia a primit chemarea de la Dumnezeu să slujească națiunii române. Începuturile nu au fost uşoare, acesta hotărând după câţiva ani de slujire în Cluj-Napoca să locuiască la sat, în condiţii similare cu cele ale ţăranilor români, departe de confortul din SUA.

Pastorul, având o inimă plină de pasiune pentru Dumnezeu, a reuşit să câştige încrederea multor români. Aceştia au văzut inima sa şi dorinţa arzătoare de a transmite mesajul Evangheliei şi unii i s-au alăturat, lansându-se învăţaţi de către el şi, de asemenea, lucrând cot la cot în răspândirea Evangheliei în satele din împrejurimile oraşului Cluj-Napoca.

Din aceeaşi lucrare a luat fiinţă Biserica Calea Credinţei, în satul Miceşti, judeţul Cluj, iar după plecarea Pastorului Matthew Eliott a fost numit ca pastor Rareş Călugăr. Acesta, la rândul său, după câţiva ani de slujire în sat a plantat o nouă biserică în Cluj-Napoca.

Ambele biserici au fost susţinute în mare parte de către credincioşi metodişti. De la acest sprijin extraordinar până la o colaborare oficială cu biserica mare metodistă a fost doar un pas.

Prima biserică care a dorit să încheie un parteneriat oficial a fost biserica din Reynoldsburg,SUA, în care Pastorul Matthew Elliot slujeşte în bordul de misiune.

În februarie 2011 Biserica Calea Credinţei a avut onoarea să fie vizitată de către episcopul Patrick Streiff, episcop peste Europa Centrală, Europa de Sud şi Africa de Nord. Acesta, împreună cu reverendul Üllas Tankler, şi-au exprimat dorinţa de a ne oferi tot sprijinul necesar pentru a deveni prima Biserică Metodistă Unită din România.

În luna august 2011 echipa de lideri a Bisericii Calea Credinţei a luat decizia prin vot de a fi parte din denominaţiunea Metodistă Unită.

În 4 Septembrie 2011, cu participarea superintendentului Daniel Topalsky, a avut loc serviciul divin de dedicare a Bisericii Calea Credinţei şi primirea membrilor în cultul Metodist Unit.

În urma acestui eveniment Biserica Calea Credinţei a devenit prima Biserică Metodistă Unită din România.

Harta: