Agenția Penticostală de Misiune Externă

APME-Logo1-150x150APME (Agenția Penticostală de Misiune Externă) a luat ființă în anul 2006 la inițiativa unui grup de păstori penticostali români preocupați de evanghelizarea lumii.

APME s-a născut cu consultarea, acordul și binecuvântarea liderilor care au coordonat Departamentul de Misiune al Cultului Penticostal la momentul înființării APME.

Din anul 2006 APME este și membră cu drepturi depline a PEM (Misiunea Penticostală Europeană).

Chiar de la înființare, dorința membrilor bordului APME a fost aceea de a mobiliza bisericile românești din țară și din diaspora pentru „marele seceriș”, de a trimite și susține misionari români în proiecte transculturale, împlinind astfel porunca Mântuitorului care a spus: „Megeți în toată lumea și predicați Evanghelia ” (Marcu 16:15).

Sunt două proiecte de bază pe care APME le promovează în misiunea mondială:

  •  PLANTAREA DE BISERICI – în zonele unde nu există o biserică autohtonă capabilă să se multiplice
  • INSTRUIREA DE LIDERI – acolo unde biserica autohtonă se află încă la începuturile ei și are nevoie de ajutor.

APME susține și proiecte sociale, antreprenoriale sau de altă natură dacă ele nu sunt un scop în sine ci o cale de a împlini misiunea principală (plantarea de biserici și instruirea liderilor)

ORGANIZARE

APME este condusă de Consiliul Director. Din rândul lui se aleg prin vot președintele, vicepreședintele și secretarul APME pentru un mandat de 4 ani. Președintele APME poate fi și președinte executiv.

Consiliul Director al APME dă socotelă pentru lucrare și administrarea finanțelor unui Comitet de Referință (CR) alcătuit din păstori penticostali din țară și din străinătate care susțin și promovează misiunea. Nu pot face parte din CR păstori care conduc sau sunt parte a conducerii altor organizații misionare.

Misionarii APME sunt lucrătorii transculturali pe termen lung care au fost aprobați de Consiliul Director și sunt trimiși în misiune de către o biserică locală cu acordul păstorului. În țările în care există mai mulți misionari ei vor alcătui o echipă coordonată de un lider ales de misionari sau numit de APME.

Voluntarii APME sunt acei credincioși care și-au exprimat dorința de a lucra voluntar cu APME fie în țară, fie în străinătate în promovarea misiunii, în consilierea/păstorirea misionarilor sau în alte activități încredințate de conducerea APME.

Contact

Agentia Penticostala de Misiune Externa
Str. Argintului, Nr. 2/2
Cluj Napoca 400243, România
Romania
 

E-mail:office@apme.ro

Tel.:
0364/409334
0364/409335
0770 744737

1 comentariu

  1. Chirila Octavian aprilie 27, 2021

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.