Alege Viaţa

Contact

Cluj – Departamentul  Campus  0741 272 046
Bucuresti -Biroul National  031/ 405.76.04
Web:  alege-viata.ro

Istoric

Asociaţia „Alege Viaţa” a fost înfiinţată în 1992, din iniţiativa unui grup de absolvenţi de facultate care şi-au propus să-i ajute pe tinerii din România în descoperirea unor soluţii pentru problemele şi nevoile lor. Primele activităţi ale asociaţiei s-au desfăşurat în rândul studenţilor. Pornind de la ideea că ei doresc să discute despre viitorul lor, despre şansele lor de succes, despre scopurile lor în viaţă, s-au organizat grupuri de discuţii pe diverse teme pentru studenţii din Bucureşti. La aceste întâlniri au participat foarte mulţi, datorită subiectelor abordate, de mare interes pentru ei: succes, prietenie, fidelitate, adevăr, credinţă etc.

Aşa a început o mişcare studenţească în Bucureşti, mişcare care s-a extins în anii următori în Cluj, Iaşi, Braşov, Timişoara, Oradea, Alba Iulia, Galaţi etc.

Începând cu anul 1995, „Alege Viaţa” a conceput programe şi pentru elevi, profesori, sportivi, oameni de afaceri etc.

Descriere

Alege Viaţa” îşi propune să-i ajute pe oameni să înţeleagă mai clar latura spirituală a vieţii lor, cum se pot apropia de Dumnezeu şi modalităţile practice de cultivare a unor relaţii echilibrate cu semenii lor. Activităţile asociaţiei au la bază principii biblice, acordând o importanţă deosebită unuia dintre ele: demnitatea vieţii omeneşti date de Dumnezeu. Curajul, autocontrolul, devotamentul, dezvoltarea continuă pe toate planurile sunt alte calităţi promovate în cadrul programelor asociaţiei. De asemenea, Alege Viaţa îi încurajează pe oameni să cerceteze principiile etice susţinute de Iisus Hristos.

O categorie socială de oameni a căror vieţi schimbate vor avea un impact mare asupra celorlalţi oameni sunt studenţii de azi care deşi nu reprezintă decât 1% din populaţia lumii, aceşti oameni sunt cei ce vor conduce guvernele, afacerile, educaţia, mass-media, religia şi mişcarea creştină internaţională. Vieţile lor schimbate vor vor avea un impact puternic asupra oamenilor din diferite categorii sociale.

1 comentariu

  1. Pavel august 7, 2017

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.