Herald

Fundaţia de cartitate Herald

Preşedinte: Rimona Goiţi
Telefon: 0264-406.162
Adresă: Magaziei 20
Web: FundatiaHerald.org
CF: 13753485
IBAN: RO36RNCB2200000182760001

Descriere:

Prin intermediul activităţilor sale, Fundaţia de Caritate Herald urmăreşte să facă cunoscută grija lui Dumnezeu faţă de segmentele sociale cele mai vulnerabile: mame sărace, văduve sau divorţate, copiii acestora, alţi copii aflaţi în situaţii nefavorabile, precum şi vârstnice sărace, în număr total de 60.

Prin activităţile pe care le desfăşurăm oferim acestor persoane aflate în dificultate asistenţă socială şi spirituală, constând în: ajutor financiar, material şi emoţional, terapie de grup, consiliere, activităţi recreative diverse şi ajutor educaţional. Toate acestea le facem pentru a le ajuta să depaşească situaţia critică în care se află, învăţându-le cum să-şi procure resursele sociale, emoţionale şi spirituale necesare unei vieţi satisfăcătoare.

Proiectul de asistare a copiilor vizează copiii cu grave probleme sociale (săraci, cu probleme de integrare la şcoală, cu riscul corigenţei, repetenţiei, abandonului şcolar, cu comportament antisocial, cu un anturaj dăunător, în faza de experimentare a drogurilor), care realizează nevoia de schimbare şi sunt gata să îşi asume responsabilitatea participării la proiect, pe întreaga perioadă a desfăşurării acestuia (prin semnarea unei convenţii). Prioritate au, în cadrul acestui proiect, copiii ai căror unic intreţinător este mama. Obiectivul proiectului este acela de integrare a copiilor în societate, după ce, în prealabil, au fost echipaţi din punct de vedere social, emoţional şi spiritual, pentru a fi capabili să facă faţă dificultăţilor prin exercitarea talentelor şi a capacităţilor cu care au fost înzestraţi prin creaţie şi prin educaţie.

Proiectul de asistare a famiilor disfuncţionale, monoparentale, are ca grup-ţintă mamele văduve, divorţate sau singure, precum şi copiii acestora. Obiectivul acestui proiect este de a contribui la scoaterea membrilor familiei din criza în care se găsesc şi asistarea acestora în vederea continuării vieţii pe cont propriu, a prevenirii dependenţelor de orice fel, a izolării, singurătăţii, şomajului, prin promovarea valorilor şi principiilor morale creştine.
Proiectul de asistare a vârstnicelor are ca finalitate, în principal, recâştigarea capacităţii persoanei asistate de a se integra social şi prevenirea izolării, depresiei şi suicidului.

Prin munca pe care o desfăşurăm, dorim să îndeplinim rolul unor mesageri ai bunătăţii lui Dumnezeu, manifestată faţă de cei nevoiaşi.

Hartă (Wikimapia):

Harta Fundaţiei de cartitate Herald

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.