Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Cât trăiește o legendă urbană? – Clujul Evanghelic

Cât trăiește o legendă urbană?

Pe internetul în limba engleză circulă un discurs energizant despre necesitatea ca musulmanii să se adapteze țării gazdă sau să plece. Discursul a fost atribuit fostului prim-ministru australian Kevin Rudd, iar înaintea lui Rudd, predecesorului său John Howard. În realitate este un un remix al unui articol scris de un veteran al aviației americane, Barry Loudermilk pentru ziarul www.vietnow.com (Vietnam Veterans).

Prima dată am văzut discursul pe blogul Persona. Un cititor atent a cercetat puțin chestiunea (probabil consultând saitul snopes.com) și a semnalat inadvertența, urmarea fiind că Dănuț Mănăstireanu a corectat articolul.

În acest caz avem de a face cu o legendă de tipul „liderul politic curajos” (discurs în mare adevărat dar fals atribuit; precedenta legendă pe care am semnalat-o pe blog a fost de tipul „elevul credincios versus profesorul ateu„) care are șansa de a se propaga cu putere având în vedere actualul climat politic din SUA si Europa de Vest (vezi de ex. si recentele declarații ale Angelei Merkel despre eșecul multiculturalismului în Germania și nevoia ca străinii să se adapteze).

Ultima preluare am zărit-o pe blogul Barzilai-en-Dan, motiv pentru care am și scris prezenta postare.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.